Fietsencatalogus

Aangenaam! 
Susanne Boers

fietsbanner


FietsenCatalogus neemt jouw website uit handen

fietsbanner


Overtuigd? Neem contact op!
06 42656524
info@fietsencatalogus.nl

fietsbanner

7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is


De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de fiets uit de schuur te halen en op avontuur te gaan. Er zijn talloze redenen waarom de lente het perfecte seizoen is voor een fietstocht. Hier zijn zeven redenen om je te overtuigen:

#1. Aangename temperaturen
De koude wintermaanden zijn voorbij en de milde lentetemperaturen maken het fietsen veel comfortabeler. Niet te warm, niet te koud - gewoon perfect.

#2. Prachtige natuur
De natuur komt tot leven in de lente. Bomen krijgen weer bladeren, bloemen bloeien en de velden worden groener. Een fietstocht in de lente biedt een prachtig uitzicht op al dit moois.

#3. Langere dagen
Met de dagen die langer worden, heb je meer tijd om van je fietstocht te genieten. Je kunt 's avonds na het werk nog een ritje maken en genieten van het laatste daglicht.

#4. Minder regen
In vergelijking met de herfst is er over het algemeen minder regen in de lente. Dit betekent dat je minder kans hebt om nat te worden tijdens je fietstocht en meer kunt genieten van de frisse lucht.

#5. Vogelgezang
De lente is het seizoen van vogelgezang. Tijdens je fietstocht kun je genieten van het vrolijke getjilp van vogels die terugkeren uit hun winterverblijf.

#6. Minder pollen
Hoewel sommige mensen last hebben van hooikoorts in de lente (veelal door pollen van bomen), zijn de pollenconcentraties over het algemeen lager dan in de zomer. Dit maakt het fietsen voor veel mensen aangenamer.

#7. Veel vrije dagen
In april en mei hebben we extra veel vrije dagen. Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, allemaal perfecte dagen voor een extra fietstocht. Het kan soms wat drukker zijn op de fietspaden op deze dagen – vooral bij mooi weer – dus vertrek vroeg of verken minder populaire wegen.

3 tips voor prachtige fietsroutes in de Lente

  • De Bollenstreek, Zuid-Holland: In de lente staat de beroemde Bollenstreek in Zuid-Holland in volle bloei. Fiets langs kleurrijke velden met tulpen, hyacinten en narcissen voor een onvergetelijke ervaring. Begin je tocht bijvoorbeeld in Lisse en volg de schilderachtige routes door Noordwijk, Hillegom en andere pittoreske dorpjes.
  • Veluwe, Gelderland: Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe per fiets in de lente. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzandgebieden is de Veluwe een ideale bestemming voor een lentefietstocht. Verken de vele fietspaden en routes die door dit adembenemende landschap slingeren en geniet van de rust en ruimte.
  • Giethoorn en de Weerribben, Overijssel: Fiets door het betoverende landschap van Giethoorn en de Weerribben in Overijssel. Ontdek de charmante waterdorpen, kronkelende grachten en uitgestrekte rietlanden tijdens een ontspannen fietstocht. Huur een fiets in Giethoorn en verken de omgeving op je eigen tempo, terwijl je geniet van de serene schoonheid van dit unieke stukje Nederland.

Of bekijk eens een van deze mooie fietsroutes over de grens!

Het is duidelijk dat de lente het ideale seizoen is om ons eigen land te verkennen per fiets. Dus pak je fiets en ga op pad om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft in dit kleurrijke seizoen. Veel plezier!

Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Ontdek de 10 mooiste fietsroutes van Nederland. Van De Onlanden in Groningen tot de Zwaakse Zweel in Zeeland. Lees verder...
Lees verder
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond slaan de handen ineen om meer Nederlanders op de fiets naar hun werk te krijgen. Lees verder...
Lees verder
Bosch accu-guide
Bosch accu-guide
Accu's zijn zeer complexe componenten. Als je eenvoudige regels voor bediening, verzorging en transport in acht neemt, heeft dit een positief effect op de levensduur en veiligheid van je accu, zodat je vele jaren van je eBike kunt genieten. Lees verder...
Lees verder
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceerde onlangs het Shimano Footwear Recycling Program in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FastFeetGrinded. Lees verder...
Lees verder
Fietsen tegen kanker
Fietsen tegen kanker
In 2024 staan er verschillende inspirerende fietsevenementen op de planning die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook een belangrijk doel dienen: geld inzamelen voor kankeronderzoek. Hier is een overzicht van deze evenementen zodat je geen enkele kans mist om je steentje bij te dragen aan deze nobele zaak. Lees Verder...
Lees verder
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
We hebben een nieuwe winnaar in ons midden! De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 komt namelijk als beste uit de test bij de ANWB E-biketest 2024! ANWB geeft aan: "De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een e-bike waarmee je heel rap kunt fietsen. Te danken aan de sterke motor en derrailleurversnellingen. Ook bij een rustiger tempo is deze CUBE een fijne reisgenoot. De brede 55 mm banden en verende zadelpen en voorvork zorgen voor een soepele rit."
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet
Vouwfiets nieuwe favoriet
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario uitgeroepen tot Cargobike van het Jaar 2024. Tijdens het NieuwsFiets B2B festival zijn de Fiets Awards uitgereikt door de RAI vereniging. Door een onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards werden alle ingezonden fietsen uitgebreid getest. Deze jury beoordeelde iedere fiets op een breed scala aan punten zoals techniek en constructie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs-kwaliteitsverhouding. Met het innovatieve longtail concept is dat gelukt: in de categorie ‘Cargobike’ mag de Centurion Vario zich een jaar lang cargobike van het jaar noemen!
Lees verder