Fietsencatalogus

Aangenaam! 
Susanne Boers

fietsbanner


FietsenCatalogus neemt jouw website uit handen

fietsbanner


Overtuigd? Neem contact op!
06 42656524
info@fietsencatalogus.nl

fietsbanner
Bosch accu-guide

Hoe ga ik goed om met de accu?


Accu's zijn zeer complexe componenten. Als je eenvoudige regels voor bediening, verzorging en transport in acht neemt, heeft dit een positief effect op de levensduur en veiligheid van je accu, zodat je vele jaren van je eBike kunt genieten.

Opladers


De oplader moet bij de accu passen: gebruik uitsluitend originele opladers van Bosch voor Bosch eBike-accu's. Op deze manier help je de accu te beschermen tegen schade en gevaren zoals overver- hitting of kortsluiting.

Oplaadmogelijkheden
▶ Opladen op de eBike: zodra je de laadkabel hebt aangesloten, wordt de drive unit automatisch vergrendeld en begint het laadproces. Je hoeft verder niets te doen.
▶ Apart opladen: als de accu verwijderd kan worden om op te laden, is het belangrijk dat deze bij het terugplaatsen voelbaar en hoorbaar in de houder vastklikt.
▶ Onderweg opladen: mocht er op jouw route geen laadstation zijn: onze opladers zijn zo compact en licht dat je ze gemakke- lijk meeneemt.

Waar moet de accu worden bewaard?
▶ Bewaar de accu op een droge plaats, beschermd tegen weer- sinvloeden. Idealiter in een goed geventileerde ruimte met een rookmelder, uit de buurt van warmtebronnen of licht ontvlam- bare materialen.
▶ Vanwege de lage temperaturen is opslag van de accu in de kelder of garage beter dan opslag in de woonkamer.
▶ Verwijder de accu uit de eBike als je de eBike langere tijd niet gebruikt of deze opbergt.

Hoe moet de accu worden bewaard?
▶ Idealiter bewaar je de accu bij temperaturen tussen 0 en
20 °C in een droge omgeving of 10 en 20 °C in een vochtige omgeving met dauwvorming.
▶ Vermijd overmatige opwarming en direct zonlicht.
▶ Lage temperaturen, zoals die in de winter in de garage kunnen voorkomen, zijn onschadelijk. Een koude accu levert echter minder energie.
▶ Een laadniveau tussen de 30 en 60% is ideaal. Dit komt overeen met 2 tot 3 brandende leds op het accudisplay.

Verzorgen


Reiniging en verzorging
▶  Verwijder indien mogelijk de accu voordat je de eBike schoonmaakt.
▶  Gebruik een vochtige doek om het oppervlak van de accu schoon te maken.
▶  Maak de stekkerpolen af en toe voorzichtig schoon en vet ze licht in.
▶  Om de elektronica te beschermen mag je de accu niet reinigen met directe waterstralen of zelfs onder hoge druk.

Gebruik in de winter
▶ Als je de accu in de garage bewaart: verplaats deze op bijzon- der koude dagen naar een verwarmde ruimte voordat je gaat fietsen en wacht tot hij is opgewarmd tot kamertemperatuur.
▶ Bij regelmatig fietsen in de kou is het aan te bevelen om thermische beschermhoezen te gebruiken.

Hoe ver kom ik met mijn eBike-accu?


Voor veel eBikers is dit een centrale vraag waarop geen absoluut antwoord bestaat, omdat de actieradius van veel factoren afhan- kelijk is. Met onze actieradius-calculator kun je een typische actie- radius berekenen op basis van verschillende omstandigheden.

Bovendien laat de volgende grafiek zien hoe de actieradius veran- dert, bijvoorbeeld als de Turbo-modus is geselecteerd in plaats van de Eco-modus:

Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Ontdek de 10 mooiste fietsroutes van Nederland. Van De Onlanden in Groningen tot de Zwaakse Zweel in Zeeland. Lees verder...
Lees verder
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond slaan de handen ineen om meer Nederlanders op de fiets naar hun werk te krijgen. Lees verder...
Lees verder
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceerde onlangs het Shimano Footwear Recycling Program in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FastFeetGrinded. Lees verder...
Lees verder
Fietsen tegen kanker
Fietsen tegen kanker
In 2024 staan er verschillende inspirerende fietsevenementen op de planning die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook een belangrijk doel dienen: geld inzamelen voor kankeronderzoek. Hier is een overzicht van deze evenementen zodat je geen enkele kans mist om je steentje bij te dragen aan deze nobele zaak. Lees Verder...
Lees verder
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
We hebben een nieuwe winnaar in ons midden! De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 komt namelijk als beste uit de test bij de ANWB E-biketest 2024! ANWB geeft aan: "De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een e-bike waarmee je heel rap kunt fietsen. Te danken aan de sterke motor en derrailleurversnellingen. Ook bij een rustiger tempo is deze CUBE een fijne reisgenoot. De brede 55 mm banden en verende zadelpen en voorvork zorgen voor een soepele rit."
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet
Vouwfiets nieuwe favoriet
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario uitgeroepen tot Cargobike van het Jaar 2024. Tijdens het NieuwsFiets B2B festival zijn de Fiets Awards uitgereikt door de RAI vereniging. Door een onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards werden alle ingezonden fietsen uitgebreid getest. Deze jury beoordeelde iedere fiets op een breed scala aan punten zoals techniek en constructie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs-kwaliteitsverhouding. Met het innovatieve longtail concept is dat gelukt: in de categorie ‘Cargobike’ mag de Centurion Vario zich een jaar lang cargobike van het jaar noemen!
Lees verder
7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is
7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is
Eropuit met de fiets in de lente? Langere dagen, hogere temperaturen. Ontdek de 7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is. Lees verder…
Lees verder