Fietsencatalogus

Aangenaam! 
Susanne Boers

fietsbanner


FietsenCatalogus neemt jouw website uit handen

fietsbanner


Overtuigd? Neem contact op!
06 42656524
info@fietsencatalogus.nl

fietsbanner

Fietsen tegen kanker Overzicht fietsevenementen tegen kanker in 2024


In 2024 staan er verschillende inspirerende fietsevenementen op de planning die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook een belangrijk doel dienen: geld inzamelen voor kankeronderzoek. Hier is een overzicht van deze evenementen zodat je geen enkele kans mist om je steentje bij te dragen aan deze nobele zaak.

Alpe d’HuZes - 6 juni 2024
Beginnend met de Alpe d’HuZes 2024 op 6 juni, waar deelnemers de uitdaging aangaan om de beroemde Alpe d'Huez tot zes keer toe te beklimmen, al fietsend, wandelend of rennend. Dit evenement is een toonbeeld van persoonlijke en collectieve veerkracht.

Meer informatie en inschrijvingen zijn te vinden op de officiële Alpe d'HuZes website.

DELTA Ride for the Roses– 7-8-9 juni 2024
Kort daarop volgt de DELTA Ride for the Roses in Zeeland van 7 tot 9 juni. Dit evenement heeft routes voor zowel recreatieve fietsers als meer ervaren wielrenners, met afstanden van 25 tot 120 kilometer.

Details en inschrijvingen zijn beschikbaar op DELTA Ride for the Roses.

Five4Five - 29 juni 2024
Later in de maand vindt Five4Five plaats op 29 juni in Valkenburg. Dit evenement biedt de mogelijkheid om te lopen, fietsen of wandelen voor het goede doel.

Meer informatie is te vinden op Five4Five.

Groot verzet tegen kanker - 5-6 september 2024
In september zijn er twee grote evenementen, te beginnen met Groot verzet tegen kanker op 5 en 6 september, waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen.

Voor meer informatie, bezoek Groot Verzet tegen Kanker.

ColSensation - 20 september 2024
Op 20 september wordt de Mont Ventoux nogmaals beklommen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Dit keer tijdens ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal.

Aanmelden kan via ColSensation.

Ride for the Roses - 29 september 2024
De Ride for the Roses sluit de maand af op 29 september in Aalsmeer. Dit evenement, dat zijn 25-jarig jubileum viert, is voor iedereen. Van jong tot oud, op een racefiets of stadsfiets. Kies welke afstand bij jóu past: 25 km, 50 km of 100 km. Of ga voor 15km wandelen, een nieuwe optie in deze jubileumeditie.

Meer informatie is te vinden op Ride for the Roses.

Zelf een fietsactie organiseren?
Naast deze georganiseerde evenementen biedt KWF Kankerbestrijding de mogelijkheid om via het platform Fiets tegen kanker zelf een fietsactie op te zetten. Op deze manier kun je zelf een evenement organiseren en donaties vragen voor KWF. Het is een uitstekende manier om actief bij te dragen aan het kankeronderzoek.

Doe mee, ondersteun kankeronderzoek en draag bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Ontdek de 10 mooiste fietsroutes van Nederland. Van De Onlanden in Groningen tot de Zwaakse Zweel in Zeeland. Lees verder...
Lees verder
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond slaan de handen ineen om meer Nederlanders op de fiets naar hun werk te krijgen. Lees verder...
Lees verder
Bosch accu-guide
Bosch accu-guide
Accu's zijn zeer complexe componenten. Als je eenvoudige regels voor bediening, verzorging en transport in acht neemt, heeft dit een positief effect op de levensduur en veiligheid van je accu, zodat je vele jaren van je eBike kunt genieten. Lees verder...
Lees verder
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceerde onlangs het Shimano Footwear Recycling Program in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FastFeetGrinded. Lees verder...
Lees verder
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
We hebben een nieuwe winnaar in ons midden! De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 komt namelijk als beste uit de test bij de ANWB E-biketest 2024! ANWB geeft aan: "De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een e-bike waarmee je heel rap kunt fietsen. Te danken aan de sterke motor en derrailleurversnellingen. Ook bij een rustiger tempo is deze CUBE een fijne reisgenoot. De brede 55 mm banden en verende zadelpen en voorvork zorgen voor een soepele rit."
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet
Vouwfiets nieuwe favoriet
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario uitgeroepen tot Cargobike van het Jaar 2024. Tijdens het NieuwsFiets B2B festival zijn de Fiets Awards uitgereikt door de RAI vereniging. Door een onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards werden alle ingezonden fietsen uitgebreid getest. Deze jury beoordeelde iedere fiets op een breed scala aan punten zoals techniek en constructie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs-kwaliteitsverhouding. Met het innovatieve longtail concept is dat gelukt: in de categorie ‘Cargobike’ mag de Centurion Vario zich een jaar lang cargobike van het jaar noemen!
Lees verder
7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is
7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is
Eropuit met de fiets in de lente? Langere dagen, hogere temperaturen. Ontdek de 7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is. Lees verder…
Lees verder