Fietsencatalogus

Aangenaam! 
Susanne Boers

fietsbanner


FietsenCatalogus neemt jouw website uit handen

fietsbanner


Overtuigd? Neem contact op!
06 42656524
info@fietsencatalogus.nl

fietsbanner

Jouw fietsaccu winterklaar


Zelfs een fietsaccu kan wel een beetje liefde gebruiken. Zeker in de donkere maanden. Daarom geven we jou 6 tips waarmee jouw fietsaccu in optimale conditie houdt tijdens de wintermaanden!

6 tips die het bloed (lithium) van je fietsaccu sneller laten stromen.. 

Tip 1
Leg een fietsaccu nooit leeg weg als je stalen ros een tijdje op stal gaat. Zorg ervoor dat er altijd minimaal 50% lading in de accu zit als je de accu opbergt. Dit voorkomt diepontlading van de accu en dus: onherstelbare schade.

Tip 2
Een accu moet regelmatig ontladen en opgeladen worden om in conditie te blijven. Als de fiets even niet wordt gebruikt, controleer dan regelmatig hoeveel lading er nog in zit en laad deze eventueel weer iets bij.

Tip 3
Als het koud en nat is, is het niet verstandig om de accu buiten of in de schuur op te laden. Laat de accu eerst op kamertemperatuur komen voordat je begint met opladen. Als je fietsaccu aan de lader ligt, kun je deze beter niet vergeten. Want dan ligt oververhitting op de loer. En oververhitting verkort de levensduur van een accu. Dus, accu vol? Ontkoppelen!

Tip 4
Door vocht en kou kan de kwaliteit (en dus levensduur) van de accu snel achteruitgaan. Berg een accu daarom droog op, het liefst bij een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Blijft je fiets buiten? Haal dan wel de accu eraf en berg deze overdekt op.

Tip 5
Een fietsaccu is over het algemeen (spat)waterdicht. Anders zou een fietsaccu kansloos zijn in ons land. Maar mocht de accu nat of vochtig zijn geworden, is het raadzaam de accu eerst op kamertemperatuur te laten drogen, om schade te voorkomen.

Tip 6
Heeft je E-bike in de winter een kleinere actieradius dan in de zomer? Dat is goed mogelijk. Door de kou presteren de cellen in de accu minder goed dan bij warmer weer. Normaal gesproken zal de accu dan sneller leeg zijn. Dus wil je in de winter een ritje maken, laat de accu dan even op kamertemperatuur komen. Kleine moeite, groot bereik.

Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Top 10 mooiste fietsroutes van Nederland
Ontdek de 10 mooiste fietsroutes van Nederland. Van De Onlanden in Groningen tot de Zwaakse Zweel in Zeeland. Lees verder...
Lees verder
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond: meer Nederlanders op de fiets naar het werk
Lease a Bike en de Fietsersbond slaan de handen ineen om meer Nederlanders op de fiets naar hun werk te krijgen. Lees verder...
Lees verder
Bosch accu-guide
Bosch accu-guide
Accu's zijn zeer complexe componenten. Als je eenvoudige regels voor bediening, verzorging en transport in acht neemt, heeft dit een positief effect op de levensduur en veiligheid van je accu, zodat je vele jaren van je eBike kunt genieten. Lees verder...
Lees verder
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceert schoenen recycling programma
Shimano lanceerde onlangs het Shimano Footwear Recycling Program in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FastFeetGrinded. Lees verder...
Lees verder
Fietsen tegen kanker
Fietsen tegen kanker
In 2024 staan er verschillende inspirerende fietsevenementen op de planning die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook een belangrijk doel dienen: geld inzamelen voor kankeronderzoek. Hier is een overzicht van deze evenementen zodat je geen enkele kans mist om je steentje bij te dragen aan deze nobele zaak. Lees Verder...
Lees verder
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
We hebben een nieuwe winnaar in ons midden! De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 komt namelijk als beste uit de test bij de ANWB E-biketest 2024! ANWB geeft aan: "De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een e-bike waarmee je heel rap kunt fietsen. Te danken aan de sterke motor en derrailleurversnellingen. Ook bij een rustiger tempo is deze CUBE een fijne reisgenoot. De brede 55 mm banden en verende zadelpen en voorvork zorgen voor een soepele rit."
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet
Vouwfiets nieuwe favoriet
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario Cargobike vh Jaar 2024
Merida Centurion Vario uitgeroepen tot Cargobike van het Jaar 2024. Tijdens het NieuwsFiets B2B festival zijn de Fiets Awards uitgereikt door de RAI vereniging. Door een onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards werden alle ingezonden fietsen uitgebreid getest. Deze jury beoordeelde iedere fiets op een breed scala aan punten zoals techniek en constructie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs-kwaliteitsverhouding. Met het innovatieve longtail concept is dat gelukt: in de categorie ‘Cargobike’ mag de Centurion Vario zich een jaar lang cargobike van het jaar noemen!
Lees verder