Fietsencatalogus

Aangenaam! 
Susanne Boers

fietsbanner


FietsenCatalogus neemt jouw website uit handen

fietsbanner


Overtuigd? Neem contact op!
06 42656524
info@fietsencatalogus.nl

fietsbanner

Slimme onderhoudstips voor jouw fiets


Indien je je fiets regelmatig laat onderhouden door een professionele fietsenmaker kun je erop vertrouwen dat je fiets veilig en optimaal blijft draaien. Verder kun je ook zelf je fiets eenvoudig onderhouden, waardoor je minder snel naar de fietsenmaker hoeft voor onderhoud.


Door bijvoorbeeld je ketting en cassettes regelmatig schoon te maken en je fiets droog weg te zetten, gaan deze onderdelen langer mee.

Ook de routes die je fietst, kunnen invloed hebben op het benodigde onderhoud. Zand en modder versnellen de slijtage van ketting en cassettes, terwijl fietsen in de bergen invloed kan hebben op het remgedrag.

Verder is het zo dat bij een e-bike sneller onderdelen vervangen moeten worden dan bij een fiets zonder ondersteuning. Dit komt doordat e-bikes zijn zwaarder en sneller zijn en daarom een groter remvermogen moeten hebben om snel en soepel tot stilstand te komen.

Naast het schoonmaken van de onderdelen van je fiets helpt het ook om de draaiende delen fiets regelmatig te smeren met een professioneel smeermiddel.

Tot slot adviseren wij om je fiets bij voorkeur te stallen op een droge plek, want regen vocht kunnen leiden tot roestvorming. Voor e-bikes is het bovendien belangrijk dat ze worden neergezet op een plek met een constante temperatuur omdat een hele koude of warme omgeving invloed kan hebben op de prestaties en de levensduur van de accu.

5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen
5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen
De betoverende charme van Europa ontdekken op twee wielen terwijl je over voormalige spoorlijnen fietst die een nieuw leven hebben gekregen als schilderachtige fietspaden? Dat kan! Hoewel veel spoorlijnen in Europa zijn verdwenen, heeft de transformatie ervan voor prachtige fietsroutes gezorgd. Wij verzamelden 5 opmerkelijke fietsroutes die ooit dienstdeden als spoorlijn.
Lees verder
Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Terwijl Nederland langzaam in wintermodus gaat en de regen tegen de ramen klettert, kun jij je fietsavontuur voortzetten onder de stralende zon. Ontdek deze drie zonnige fietsbestemmingen waar je kunt genieten van adembenemende tochten in het najaar en de winter.
Lees verder
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
Het is een prachtige zomerse dag, wat ga je dan doen? Juist! Je zet de fietsen op de auto en rijdt naar de kust voor een heerlijke fietsroute langs de kust. Stop onderweg bij een gezellig terrasje om een verfrissend drankje te drinken en mensen te kijken. Klinkt goed toch? Speciaal voor liefhebbers van fietsroutes langs de kust verzamelden wij de 3 mooiste!
Lees verder